26 Ağustos 2008 Salı

Zeytin Ezmeli Acma

Zeytinli Acma:



Evet gelelim zeytinli acmamıza aslında zeytin ezmeli acma biz ailecek cok begeniyoruz ilkkez cocukken bir pastanede yemiştim ozamanda zeytinli acmamı olurmuş demiştim ama oluyormuş o gün bugündür tadı damagımda sanırım ilk yenilenler hic unutulmuyor hep tadı damanızda kalıyor benimde öyle ve bu acmayı her yaptıgımda cocukluk anılarıma dönüyorumMasum siz fazla üstünü kızartmayın bu biraz kızarmış hali 2 aylık bebişimi emzirirken yetişemedim ama kötü olmadı yanlış anlaşılmasın sadece biraz daha beyaz olucak ..

Malzemeler:

2 su bardagı süt
1 su bardagı sıvıyag
1 yemek kaşıgı şeker
1 tatlı kaşıgı tuz
1 paket inslant maya
zeytin ezmesi
cörek otu
alabildigi kadar un

Hazırlanışı:

Sütün icine maya ve şeker katılıp eritilir. Sıvıyag tuz ve son alarak un eklenerek yogrulur kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
bu hamurun 50 dk. dinlendirmeye bırakın ama 50 dk. gecmeyin sonra cok kabarıyo ve güzel olmaz benden söylemesi, hamurunuzun üstüne ıslak nemli bir bezle örtün.
hamurunuzdan mandalinalar büyüklügünden koparıp elinizde biraz acıp ortasına az biraz zeytin ezmesi koyun ve iki yanı birleştirip döndürün ve uclarını birleştirin simit şeklinde olucak zeytin ezmesi taşabilir sorun olmaz üzerine cörek otu atıp 200 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 20 dk. pişirilir. sürekli kontrol edin herkezin fırınına göre farklılık gösterebilir ..

***Arzu***

Hiç yorum yok:

Biri Bana Gelsin - Ferhat Gocer