29 Ağustos 2008 Cuma

Şeftalili Kek

ŞEFTALİLİ KEK:


şeftalilerin keke verdiği lezzet mmmm bambaşka... bence bu kek tam bi diyet keki hiç yağ yokk çünkü. kesinlikle pasta yiyemem kek yiyemem kalorili kilo alırım diyenler için birebir. hem sadece şeftaliyle olmuyo kışın elma ilede yapabilirsiniz.

MALZEMELER:
4 yumurta
4 fincan şeker
5 fincan un
1 fincan ılık su
1 çimdik tuz
1 vanilya
1 kabartma tozu

ÜZERİ İÇİN:
2 adet şeftali
4 kaşık şeker

HAZIRLANIŞI:
NOT:ölçüler 28-30 cmlik kalıplar içindir. daha küçük olursa kekin içi hamur kalabilir.ben yuvarlak borcamda pişirdim.

ilk olarak tepsinizin tabanını katı yağla iyice yağlayın. ve üstüne iki kaşık şekeri serpin. velev kestiğiniz şeftali dilimlerini içten dışa doğru tepsinin tabanına döşeyin. ve şeftalilerin üstüne yine 2 kaşık şeker serpin.

Yumurtaların akını ve sarısını ayırın. akına kesinlikle sarısı girmesin. cam bir kasede aklarını kar halini alana dek çırpın. sarılarını şekerle birlikte krema kıvamını alana dek çırpın. yumurta kokusu olmaması için yaklaşık 5 dakika çırpın hem aklarını hem sarılarını. daha sonra aklarını sarıların olduğu kaba boşaltın ve karıştırın. ılık suyuda ekleyin karıştırın. elediğiniz unu kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip biraz çırpın. dikkat edin karışım sönmesin. daha sonra hazırladığınız karışımı tepsideki şeftalilerin üstüne dikkatlice dökün. 170 derecede ısıttığınız fırında 30-35 dakika pişirin. ilk 25 dakika fırının kapağını kesinlikle açmayın daha sonra kürdan yardımıyla kontrol edin. fırından çıktıktan sonra ters çevirin. ters çevirdikten sonra şeftalilerin üstüne biraz pudra şekeri gezdirebilirsiniz tamamen size kalmış.
AFİYET OLSUN...

***SEMA***

Hiç yorum yok:

Biri Bana Gelsin - Ferhat Gocer